A IV-a editie a Transfier inchide sambata Transfagarasanul

A IV-a editie a Transfier inchide sambata Transfagarasanul

Compania Naţionala de Autostrazi si Drumuri Naţionale din Romania anunţa participanţii la trafic ca sambata, 08.09.2016, în intervalul orar 08:00 – 18:00, traficul rutier va fi închis pe drumul naţional DN 7C (Transfăgărășan), între Barajul Vidraru și Bâlea Lac, km 62+000 – km 116+808, in vederea desfasurarii competiţiei „TRANSFIER” – Campionatul Naţional de Triatlon pe distanţa medie, organizat de ASOCIAŢIA CLUB SPORTIV „NO STRESS”.

Transfier, unul dintre cele mai dificile triatloane din lume: inot in lacul Vidraru, ciclism pe Transfagarasan si alergare pana la Omul de Fier, fiind in top 3 cele mai grele triatloane pe distante lungi din lume, asemanator ca dificultate cu Savageman 70.3 si Wildflower 70.3.

Pe 8 septembrie, pe Transfagarasan, isi vor testa limitele de la amatori care se antreneaza in paralel cu jobul de zi cu zi, pana la triathlonisti pur-sange, campioni nationali sau cu performante de top. Desfasurat intr-un cadru de poveste si avand un mare potențial turistic, urmarim ca in urmatorii ani, Transfier sa fie una din competitiile cele mai urmarite din Europa.

1,9 km parcursi inot in Lacul Vidraru, 90 de kilometri de pedalat pe Transfagarasan si 21 de kilometri de alergare, plus urcarea a 392 de trepte pana la Omul de Fier, aceasta este provocarea lansata de competiția Transfier Romania. Ca sa termine cursa, participanții au nevoie nu numai de o condiție fizica excelenta, ci si de nervi de fier. Cu o diferența de nivel de 1.600 metri la ciclism si 700 de metri la alergare, Transfier devine astfel unul dintre cele mai dificile concursuri de tip „Half Iron Man” din lume, surclasand faimosul „Savage Man” din SUA.

Pentru cei care inca nu sunt pregatiti sa abordeze astfel de distante, dar vor sa simta atmosfera competitiei, exista varianta de tura scurta, care va cuprinde distantele olimpice de 1,5 kilometri de inot, 40 de kilometri de pedalat pe plat si 10 kilometri de alergare. In final, acestia vor urca „doar” 200 de trepte, de unde vor putea sa-i aplaude pe „greii” care termina tura lunga.

Programul din ziua concursului

 • Ora 07:00 – inchidere circulatie auto la barajul Vidraru si Balea;
 • Ora 07:45 – deschiderea tranzitiei si verificarea echipamentului de concurs;
 • Ora 08:45 – inchiderea tranzitiei;
 • Ora 09:00 – start proba de inot Transfier 70.3 – costum neopren si casca OBLIGATORIU
 • Ora 09:10– start proba de inot Transfier Olimpic – costum neopren si casca OBLIGATORIU
 • Ora 13:30 – ora limita pentru finalizare compertitie Transfier Olimpic;
 • Ora 15:00 – deschiderea tranzitiei pentru ridicarea echipamentului (atat pentru proba olimpica cat si pentru Half); echipamentul poate fi ridicat pana cel tarziu ora 19:00
 • Ora 15:30 – ora limita pentru start in proba de alergare Transfier 70.3;
 • Ora 18:00 – data limita pentru finalizare competitiei Transfier 70.3;
 • Ora 18:00 – deschidere circulatie auto;
 • Ora 18:30 – start premiere pe platforma de la statuie (la poarta de finish).