Controale la agentii economici din zona Balea Lac

În cursul zilei de 15 august, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul I.P.J. Sibiu, împreună cu reprezentanți ai O.P.C. Sibiu si D.S.V.S.A. Sibiu, au desfășurat acțiuni punctuale în zona Bâlea Cascadă și Bâlea Lac în vederea prevenirii și combaterii ilegalităților economice/polițiștii de la economic au constatat două infracțiuni și au aplicat opt sancțiuni contravenționale.

Astfel, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu au desfășurat ample acțiuni în zona Bâlea Cascadă și Bâlea Lac pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, verificarea legalității activităților comerciale desfășurate în piețe, târguri și centre agroalimentare.

În cadrul acestor activități, polițiștii sibieni au aplicat 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 29.000 de lei, fiind totodată, confiscate produse în valoare de 1.750 lei (carne, brânzeturi).

Totodată, polițiștii de la economic au constatat 2 infracțiuni de contrafacere de produse, fapte prevăzute și pedepsite de Legea nr. 84/ 1998 republicată, privind mărcile și indicațiile geografice, fiind indisponibilizate bunuri în valoare de 700 de lei.

Obiectivul acestor activități a fost de a protejare și de a asigura funcționare în condiții de normalitate și legalitate a comercianților care își desfășoară activitatea în zona Bâlea Lac, Bâlea Cascadă.