Cabana Paltinu a fost gândită şi construită la început ca o casă de vânătoare, numindu-se vila Paltinu.

Vila a fost construită odată cu drumul naţional Transfăgărăşan, din dorinţa expresă a fostului preşedinte al României, Nicolae Ceauşescu, de a avea o locaţie personală pentru vânătoarea de capre negre.

Vila a fost ridicată de trustul Carpaţi, unitate constructoare de elită în perioada comunistă şi a fost finalizata în anul 1972, cu doi ani înainte de darea în folosinţă a Transfăgărăşanului.

Până la forma vilei existenta în anul 1990 au avut loc mai multe schimbări, dictate în special de dorinţa lui Nicolae Ceauşescu de a avea un confort adecvat cât şi de distrugerile cauzate de fenomenele meteorologice extreme. Astfel, în anul 1974, în urma unei furtuni, vila a rămas fără acoperiş, acesta fiind în totalitate aruncat în lacul Bâlea.De atunci, s-a decis ancorarea acoperişului de corpul clădirii. În anul 1988 a fost introdus curentul electric de la reţeaua naţională, linia dublă Bâlea Cascadă -Bâlea Lac fiind realizată în aproximativ 6 luni. Acest lucru s-a datorat supărării lui Ceauşescu când după o vânătoare în anul 1987, grupul electrogen care alimenta cabana Paltinu cu energie electrică a pornit cu greu. Dealtfel Nicolae Ceauşescu participa de multe ori la vânătoare de capre negre în zona Bâlea Lac, ultima oară în toamna 1989 şi locuia în apartamentul cu numărul 1 iar Elena Ceauşescu locuia în camera cu numărul 2. Apartamentul prezidenţial poate fi vizionat şi astăzi, dorinţa noastră fiind de a-l conserva cât mai bine.Se păstrează încă patul în care a dormit fostul preşedinte, noptierele, mocheta, dulapurile, comoda tv, colţarul, masă, fotoliile, perdelele, draperiile, lămpile, dar şi măsuţa folosită la jocurile de cărţi.În acea perioadă s-a amenajat în apropiere şi heliportul, des folosit în acea perioadă.

Astazi, Cabana Paltinu dispune de 34 de locuri în 2 apartamente şi 15 camere din care 8 camere cu două paturi şi 7 camere cu pat dublu.În unele camere se pot monta paturi suplimentare oferite opţional, contra cost.

Apartamentele au living cu canapea extensibilă, mese, fotolii, dormitor separat, grup sanitar propriu cu dus şi balcoane generoase de unde se pot admira lacul Bâlea, crestele munţilor Făgăraşului, tunelul Bâlea – Capra sau drumul naţional „Transfăgărăşan”.

Camerele au dulap, birou, scaune, grup sanitar propriu şi balcoane de unde, în funcţie de situarea lor, se pot admira în totalitate sau parţial aceleaşi peisaje ca şi în cazul apartamentelor.

Toate camerele şi apartamentele sunt dotate cu televizor cu ecran plat, televiziune prin satelit şi cablu şi WiFi gratuit. Recepţia cabanei se găseşte la barul din restaurant şi are  program  8 – 22. În anumite situaţii acest program poate deveni flexibil, adaptat unor cerinţe de moment.

Program de Lucru

Luni

00:00 - 24:00

Marti

00:00 - 24:00

Miercuri

00:00 - 24:00

Joi

00:00 - 24:00

Vineri

00:00 - 24:00

Sâmbătă

00:00 - 24:00

Duminică

00:00 - 24:00

Adresa & Contact

Adresa noastră

Cabana Paltinu

GPS

45.6036949881, 24.6146321297