Recomandarile Salvamont Arges pentru traseele turistice din judet

Recomandarile Salvamont Arges pentru traseele turistice din judet

În urma căderilor de zăpadă de la începutul săptămânii, în zona de creastă a masivului Făgăraș s-a depus un strat de zăpadă de aproximativ 10 cm la altitudinea de 2000 de metri, în creștere spre 20 cm la 2500 de metri.

Această situație impune parcurgerea traseelor turistice de altitudine din județul Argeș cu precauție, folosind echipamentul de iarnă: îmbrăcăminte și încălțări adecvate(atenție, NU pantofi de alergare montană!) bețe de schi, piolet, colțari, pentru zonele unde s-a format gheață.

Pentru weekendul care urmează, se așteaptă noi căderi de zăpadă, nu recomandăm să se parcurgă trasee lungi, cu pasaje dificile, cum ar fi traseul de creastă al Făgărașului, sau traseele de urcare pe Moldoveanu și Negoiu, mai ales de către persoane fără experiență de iarnă.

Trebuie tinut cont și de faptul că ziua este mai scurtă, la ora 19:30 fiind deja întuneric, în planificarea turei trebuind să se țină cont de intervalul de lumină, întoarcerea fiind chiar cu o ora-două înaintea întunericului, pentru a evita situații nedorite.

Conducătorii auto care intenționează să parcurgă Transfăgărașanul, sau drumurile din munții Argeșului care sunt la altitudini mari, trebuie să aibă autoturismele echipate de iarnă.