Marcaj: triunghi albastru. Durată: 7ore. Durata în sens invers: 5 ore 30 min. Accesibil auto 15 km, pe drumul forestier ce însoţeşte Valea Sebeşului. Traseul este accesibil tot timpul anului.
În satul Sebeş se ajunge din Făgăraş pe o şosea modernizată parcurgând spre sud cca 14 km, sau pe şoseaua Băile Perşani – Oraşul Vicloria, cca 16 km de la Băile Perşani, de la ramificaţia din DN1 (Braşov-Făgăraş). Traversăm localitatea spre sud şi continuăm pe drumul forestier, ce însoţeşte Valea Sebeşului, cca 15 km. Astfel, după 4 km ajungem la poalele pădurii la o staţie de betoane; după încă 1,3 km întâlnim pe dreapta drumului Cabana Piscul Alb.
Continuăm pe drumul forestier de-a lungul apei Sebeşului, când pe un mal când pe altul încă cca 10 km; după care traversăm peste un pod pe malul drept (sudic) după un drum forestier care se îndreaptă spre est către Pârâul Neamţului. Părăsim acest drum după câteva zeci de metri cotind spre sud, după marcajul triunghi albastru, şi urcăm moderat pe poteca lată (un drum forestier mai vechi), care însoţeşte malul drept al Pârâului Groapele, cca o jumătate de oră.
Părăsim pârâul spre stânga printr-un scurt urcuş mai pronunţat şi continuăm de-a coasta spre nord-nord-est printr-o pădure de molid (cca 20 min.) până în culmea domoală a Groapelor pe care o urmăm spre sud pe poteca largă. În scurt timp ne abatem uşor spre dreapta pe curba de nivel; astfel ajungem într-o poiană întinsă (alt. 1450m) pe care o traversăm spre sud, până în apropierea Pârâului Groapele unde este amplasată o stână (Stâna din Groape). De la aceasta mai străbatem spre sud câteva zeci de metri, tot prin poiană, apoi cotim la stânga (est) de-a lungul unui pârâiaş pe care 1 părăsim în scurt timp spre nord, în urcuş accentuat. Intrăm în pădure iar mai sus trecem printr-o rarişte cu brazi uscaţi şi doborâţi.
Cotim spre est, traversăm o fâşie de pădure şi urmăm poteca urcând uşor prin ierburile altei rarişti.
Continuăm prin pădurea de molid, întâlnim o baltă nivală (Lacul Porcului, cca 1650m) şi la cca 45min. de la plecarea de la stână ajungem pe culmea Văcarea Mare la ramificaţia spre Rudăriţa a potecii marcate cu punct roşu. De aici, urmăm poteca spre sud, trecem pe lângă un izvor (obârşia Pârâului Lerescu) şi în scurt timp atingem creasta principală (1750m) în estul Vârfului Comisul (1883m), deasupra Curmăturii Comisului (1669 m), unde întâlnim poteca de creastă, marcată cu bandă roşie (traseul 55).