Sibiu Rally ajunge maine pe Transfagarasan

Sibiu Rally ajunge maine pe Transfagarasan

Pe 16 august 2018, a început o nouă ediție a competiției Sibiu Rally Romania, eveniment dedicat vehiculelor istorice, electrice și mașinilor de curse.

Etapă în calendarul internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), etapă în Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice organizat de Retromobil Club România (RCR) și în calendarul Automobil Clubului Român (ACR), Sibiu Rally Romania adună la start peste 60 de echipaje.

Cea mai veche mașină din concurs este un Ford A din 1929 care va fi condus de Dan Siminie, iar printre modelele speciale care vor fi la start se mai numără și un Ford A din 1930, un Porsche 356A din 1952, sau un Mercedes-Benz Unimog din 1958. În total, în competiția de regularitate dedicată mașinilor clasice, vor fi la start 40 de echipaje.

Acestora li se adaugă alte 8 echipaje la categoria Young Timer cu mașini fabricate în perioada 1989 – 2018.

Pentru prima oară în România se va organiza o competiție de regularitate dedicată mașinilor electrice, iar la start vor fi 5 echipaje. Trei dintre ele vor lua startul cu un model BMW i3, unul cu Renault Zoe și unul cu Nissan Leaf.

Sâmbătă, participanții se vor intrece pe Transfăgărășan, până la Bălea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. De aici se va pleca spre Biertan, pe traseul Săsăuș – Chirpăr – Nocrich – Alțâna – Bârghiș – Pelișor – Richiș. După Biertan, concurenții vor pleca spre Mediaș și apoi vor reveni la Sibiu, în Piața Mare, pe traseul Șeica Mare – Slimnic – Șura Mare.

Sibiu Rally Romania se va desfășura în perioada 16 – 18 august și este un festival dedicat masinilor istorice, electrice și sporturilor cu motor.

Sibiu Rally Romania este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport. Cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Festivalul dedicat masinilor istorice si sporturilor cu motor se desfasoara sub egida Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), Retromobil Club România (RCR) și Automobil Clubul Român (ACR).