Transfagarasan se deschide in curand

Transfagarasan se deschide in curand

Una dintre cele mai celebre rute din tara, dar si la nivel mondial, Transfagarasan, asteapta sa fie deschisa turistilor pe toata lungimea ei.

Oficial, acest lucru este stabilit in conformitate cu Regulamentul de funcționare al drumului național DN 7C – Transfăgărășan, indicativ AND 524/1995 – aprobat prin decizia nr. 91 din 08.09.1995 a Directorului General al Administrației Naționale a Drumurilor, pe data de 1 iulie a fiecarui an.

Conform regulamentului, perioada de închidere a Transfăgărășanului (1 noiembrie – 30 iunie) poate fi decalată în funcţie de condiţiile meteo şi de starea părţii carosabile a drumului.

Deschiderea circulaţiei se face numai după o revizie specială realizată de Compania Naţională de Drumuri. Din surse neoficiale este posibil ca maine dimineata o comisie a companiei sa faca o evaluare si eventual sa avizeze favorabil deschiderea rutei montane. Oficial drumul se deschide pe 1 iulie 2019. Amintim ca numai acum cateva zile zapada masura pe carosabil mai mult de 7 metri.

Astfel anul trecut circulatia a fost deschisa oficial pe 16 iunie, in 2016 pe 18 iunie, iar in 2015 pe 27 iunie. Neoficial, ruta poate fi deschisa mai devreme, dar circulatia autovehiculelor se face pe riscul pasagerilor.

Practic, ruta este circulabila pana aproximativ in dreptul tunelului de 884 metri, unde este blocata de bariere metalice, iar circulaţia fiind inchisa pe intre km 104+000 (Piscu Negru) pana la km 130+800 (Cabana Balea Cascada).