Vremea face prima victima pe Transfagarasan

Vremea face prima victima pe Transfagarasan

Luni noaptea, salvamontistii de la Cota 2000 au fost solicitati de Salvamont Sibiu, în sprijin pentru recuperarea din zona de creasta a doi turiști.

La momentul recuperarii, temperatura era de -7 grade Celsius, iar vantul batea cu putere. Potrivit primelor informații unul dintre turisti era îmbrăcat doar cu pantaloni lungi și o bluză cu mâneci lungi.

Acesta era un tanar de 22 de ani si a fost găsit în șoc hipotermic. Echipa de recuperare l-a coborât foarte rapid la cabana Bâlea Lac, dar a  intrat în stop cardiorespirator și a fost resuscitat mai bine de o oră și jumătate până la sosirea personalului medical care l-a transportat la spitalul județean din Sibiu pentru investigații medicale amănunțite.

Tanarul de 22 ani, voluntar SMURD, a murit după 17 de ore în care medicii s-au străduit să îl readucă la viaţă.

Pornise alături de iubita lui într-o excursie de 2 zile, pe cel mai cel mai înalt vârf al României, vârful Moldoveanu. A fost însă cel mai subţire îmbrăcat, iar asta a făcut diferenţa între viaţă şi moarte.

Prietenii spun că avea experienţă şi nu se punea problema să nu ştie ce riscuri pot apărea. În plus, lucrase ca voluntar la SMURD, iar acum se pregătea să devină asistent medical generalist.

Pentru aducerea lor din Munţii Făgăraş a fost nevoie de salvamontişti din Argeş şi Sibiu, dar şi de jandarmi montani din zona Lacului Bâlea.