Accident mortal cu parapanta la Balea Lac

Un barbat in varsta de 42 de ani s-a prabusit, astazi, cu prapanta intr-o zona stancoaca aflata in zona Muchia Netedu, aproape de cascada Balea.

Un barbat in varsta de 42 de ani s-a prabusit , cu prapanta intr-o zona stancoaca aflata in apropierea drumului naţional 7C Transfagarasan. Din primele informaţii se pare ca barbatul era singur in zona, fara alţi prieteni.

Seful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David a declarat : “Am fost apelaţi de catre un jandarm de la Balea Lac ca un parapantist s-a prabusit in zona Muchia Netedu, aproape de cascada Balea. S-a declansat operaţiunea de salvarea, informaţiile care au venit au fost neconfirmate. Iniţial s-a spus ca victima nu are nimic, coboara pe picioare, dupa care s-a aflat ca este cazut intr-un valcel si cand a ajuns la el au constat ca nu are puls. Decesul l-a constat unul dintre jandarmii montanti din zona care s-a deplasat la locul accidentului“.

Exista posibilitatea ca accidentul sa se fi produs dupa ce jumatate de parapanta s-ar fi inchis, barbatul cazand si lovindu-se puternic de stancile din aceasta zona. La faţa locului sunt echipaje SMURD, salvamontisti si jandarmi montani care incearca sa-l recupereze pe barbatul accidentat.