Au inceput lucrarile la Hotelul de Gheata

Lucrarile la hotelul de gheata de la Balea Lac au inceput de luni, 3 decembrie si vor fi finalizate daca totul decurge normal in ajunul Craciunului, urmand ca de pe 25 decembrie sa fie deschis oficial.

A fost stabilit locul unde va fi ridicat hotelul de gheata. La acest moment au fost stabilite limitele constructiei si au fost instalate cofrajele care vor fi umplute cu zapada.

Nu este posibila taierea blocurilor de gheata din Lacul Balea, deoarece stratul de gheata doar 20 de centimerii grosime.

Hotelul va fi construit la Balea Lac, la o altitudine de peste 2000 de metrii, iar tema din acest an va fi inspirata din atmosfera marilor carnavaluri.

Turistii vor fi cazati in 14 camere, cu 4 mai multe decat anul trecut, dar si 3 iglu-uri de gheata, pentru cei care isi doresc mai multa intimitate. Tema aleasa in acest an se va regasi atat in decorul hotelului, al camerelor, dar si al restaurantului si barului amenajat. Incaperile vor fi decoarate cu cu clovni, masti, inorogi, personaje de basm sau caruseluri. Turistii vor fi invitati la carnavaluri tematice unde tinuta va fi obligatorie. Sunt cunoscute si denumirile camerelor si ale iglu-urilor.

Turistii vor fi gazduiti in camere precum Wonderland, Forgotten Land, Masks, Mirror Room, Mystery Room, Candy Land, Carousel, Harlequin, Fairy Tale, Dragons Cave, Circus, Dance Hall sau Candy Land. Iglu-urile vor purta numele unor mari orase, unde se desfasoara carnavaluri si anume Berlin, Rio de Janeiro si Venetia.

Pretul unei nopti de cazare va fi de 300 de ron pentru o camera, iar pentru un iglu de 400 de ron pe noapte.

Deschiderea oficiala va avea loc de Craciun, iar lucrarile de constructie la biserica de gheata vor fi demarate in luna ianuarie.