Baroque In Ice, tema de anul aceasta a hotelului de gheata de la Balea Lac

Cum ne-am obisnuit in fiecare an, la Balea Lac va fi construit un hotel de gheata. Tema aleasa pentru anul acesta va fi “Baroque In Ice“.

În acest sezon, în hotel vor fi amenajate 12 camere duble cu pat matrimonial, iar langa hotel, pentru cei care doresc mai multă intimitate, sunt trei igloo-uri, fiecare cu pat dublu. Iglu-urile de gheaţă care vor fi construite în acest an vor purta numele celor trei muşchetari Athos, Porthos şi Aramis.

Decorul celor 12 camerele este în întregime din gheaţă şi diferă în fiecare cameră. Una din camerele de la hotelulului de gheaţă va fi botezată cu numele baronului de legendă al Sibiului, Samuel von Brukenthal.

Paturilevor fi construite din blocuri mari de gheaţă, iar pe fiecare pat se va afla o saltea moale acoperită cu lenjerie, pături şi blănuri pufoase de animale. Înainte de culcare, oaspetii vor primi saci de dormit deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţa este între -2 şi +2 grade C.

O noapte într-o cameră dubla  este 400 lei, iar o noapte într-o cameră igloo costă 600 lei. Copiii între 6 şi 15 ani vor beneficia de o reducere de 50%, pentru copiii sub 6 ani este gratuit.

Micul dejun nu este inclus în preţ, dar se poate comanda pentru 25 lei/zi; acesta se va servi la Cabana Bâlea Lac.

Cina festivă la Ice Restaurant, servită din farfurii şi pahare de gheaţă, va costa 250 de lei.

Check-in se face între orele 9 şi 17 (în acest interval Hotelul de Gheaţă este deschis publicului larg pentru vizitare), iar check-out se va face după ora 8. In intervalul orar 21 si 8 hotelul este rezervat oaspetilor.

Lucrările la Hotelul de Gheaţă vor începe în luna decembrie iar cele la Biserica de Gheaţă, în luna ianuarie.

La biserica de gheaţă este deja programată o nuntă, a unui cuplu de tineri englezi, care îşi vor uni destinele la Bâlea în 17 februarie. Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac este ocupat complet de Revelion, iar de Crăciun, până în acest moment, sunt rezervate 5 camere, atât de către turişti români cât şi străini.