Biserica de gheata a fost sfintita de sase preoti pe 1 februarie

Unica in Europa, biserica de gheata de la Balea Lac a fost sfiintita pe 1 februarie de sase preoti apartinand mai multor confesiuni.

Slujba a durat aproximativ o jumatate de ora, la aceasta participand si turistii aflati in zona.

Preotul evanghelic Michael Reger a declarat : ”Este un loc foarte frumos şi iarna şi vara, vin cu drag aici şi mă bucur că iniţiatorii proiectului s-au gândit să facă din asta şi un loc de reculegere spirituală. Pot să vezi muntele, poţi să vezi lacul dar poţi să te şi reculegi, să te duci liniştit şi împrospătat acasă când te înfăţişezi aici în faţa Domnului şi împreunezi mâinile să spui ”Tatăl nostru”.

Pana acum aici se vor desfasura doua evenimente mai deosebite si anume o cununie si botezul unor gemeni.

Unul din iniţiatorii proiectului Hotel of Ice de la Bâlea Lac, Arnold Klingeis, a declarat: ”Biserica de gheaţă este un obiectiv de cult unic în Europa şi ne bucurăm că este aici în judeţul Sibiu. Cu siguranţă este şi mai aproape de Dumnezeu fiind în vârful muntelui, la cota 2.000, şi Dumnezeu lucrează în noi şi prin noi, şi această apă care pleacă de la Bâlea Lac şi este sfinţită şi binecuvântată va ajunge prin râuri în multe lcuri din România şi din Europa”.

Biserica de gheata face parte din complexul Hotel of Ice situat la peste 2000 de metrii altitudine, iar turistii o pot vizita gratuit.