Cetatea Poenari va fi redeschisa

Cetatea Poenari va fi redeschisa

In noaptea de marţi spre miercuri cei patru urşi din zone Cetăţii Poenari au fost capturaţi şi relocaţi într-o pădure din zona de responsabilitate a  Ocolului Silvic Aninoasa.

Autoritatiele locale vor permite accesul public Cetatea Poienari, cunoscuta ca şi Cetatea lui Vlad Ţepeş. Va amintim ca Cetatea Poienari a fost închisă în luna mai datorita prezentei unei ursoaice si a trei pui.

De capturarea celor  4 ursi s-a ocupat Ocolului Silvic Vidraru. Seful acestuia Daniel Serbanoi a precizat : “Am reusit, dupa mai multe zile de panda, sa capturam ursoaica si cei trei pui care faceau probleme in zona. Acum cel mai probabil va fi redeschisa si Cetatea Poienari. Ursi sunt inca foarte multi, iar angajatii Ocolului Silvic organizeaza mereu actiuni pentru a-i indeparta. Sunt ursi pe Transfagarasan, care ies tot timpul pe strada, sunt la Valea cu Pesti… Intr-adevar numarul lor este mult mai mare decat era normal”

Ministerul Mediului şi-a dat acordul la începutul aceste luni pentru capturarea, transportul şi relocarea celor patru urşi, o femelă şi trei pui, de pe fondul cinegetic din comuna Arefu din Argeş, după ce Cetatea Poenari a fost închisă din cauza pericolului iminent ca turiştii să se întâlnească cu animalele.

Informatii despre cetatea Poienari gasiti AICI.