Cetatea Poienari a fost redeschisa

Cetatea Poienari a fost redeschisa

Începand de astăzi, luni, 30 iulie, Cetatea Poenari va fi redeschisă pentru turiști, dar accesul către cetate va fi făcut cu respectarea anumitor restricţii.

Cele 1480 de scări care asigură accesul la cetate pot fi urcate numai în grupuri organizate, care vor fi însoţite de echipe mixte formate din persoane autorizate de la Jandarmerie şi de la MuzeulJudeţean. De asemenea, turiştii sunt rugaţi să ţină cont de recomandările echipei interinstituţionale care îi însoţeşte.

Orele de plecare de la baza cetății sunt: ora 10.00 și ora 15.00.

Cetatea Poenari a fost închisă din cauza numărului mare de urşi aflați în zonă. Pentru a rezolva această problemă instituțiile abilitate au întreprins demersurile necesare la Ministerul Mediului, demersuri în urma cărora s-a luat decizia relocării unei ursoaice cu pui și recoltării unui mascul, proceduri ce sunt încă în desfășurare.

Cetatea Poienari este cunsocuta mai ales datorita marelui voievod Vlad Tepes si a legenedelor despre acesta. Cetatea este atestată pentru prima oară documentar într-un document al regelui Ludovic al V-le în anul 1453, în care acesta le cerea locuitorilor din Sibiu să execute reparaţii la cetate în vederea folosirii acesteia ca element de rezistenţă împotriva otomanilor.

Mai multe informatii despre celebra locatie gasiti AICI.