Cum se circula pe Transfagarasan

Cum se circula pe Transfagarasan

O drumetie pe Transfagarasan in acest sfarsit de saptamana pare soluția perfecta pentru a scapa de caldura sufocanta din orase.

Pe Transfagarasan e aglomerație mare în aceste zile. Nu mai tarziu de saptamana trecuta, turistii au avut de asteptat in zona Balea Lac intre 30 si 60 de minute. Odata ajunsi la Balea Lac cei mai multi dintre turisti vor intelege de unde acesta aglomeratie.

Transfagarasanul ramane unul dintre principalele obictive turistice din tara noastra.

Zona a devenit si mai vizitata dupa ce în urma cu 3 ani postul de televiziune BBC si mai multe reviste de specialitate in turism au declarat drumul ca cel mai frumos din lume.

Transfagarasan este drumul printre muntii Fagarasului, ce incepe din localitatea Bascov, judetul Arges si se termina in apropierea localitatii Cartisoara, judetul Sibiu.

aglomeratie-transfagarasan

Cu o lungime de aproximativ 152 Km, parte a DN 7 C, drumul face legatura intre cele doua provincii istorice Muntenia si Transilvania.

Transfagarasanul prin maretia si frumuseatea sa a antrenat o puternica dezvoltare economica a zonei. Din aceasta perspective turistica, locurile mai dezvoltate sunt si cele mai cunoscute, precum barajul si lacul Vidraru, Balea Lac, Balea Cascada, Cumpana, Valea cu Pesti sau mai nou statiunea Molivisu. In aceste puncte s-au construit numeroase hoteluri, cabane si pensiuni.