Cutremur pe Transfagarasan

Cutremur pe Transfagarasan

Cutremurul produs în judetul Arges, miercuri, 9 noiembrie, orele 12:34, la o adancime de numai 3 kilometri, fost localizat la coordonatele latitudine 45.4685; longitudine 24.6607.

Mai preciz acest coordonate sunt in Masivul Fagaras la aproximativ 2 kilometrii de ruta montana Transfagarasan, in dreptul intersectiei dintre drumul national si paraul Buda.

Seismul a avut o magnitudine de 2 grade pe scara Richter.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

Un seism cu magnitudinea de 4,3 grade pe scara Richter s-a produs pe 31 Octombrie, în Vrancea, la ora 13:59 de minute.

Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP) a reevaluat magnitudinea cutremurului produs luni în Vrancea, la ora 13:59. Astfel că deși fost anunțat de 4 grade, cutremurul ar fi avut, de fapt, 4,3 grade pe scara Richter, potrivit seismologilor. Cutremurul de luni din Vrancea s-a produs la 100 de kilometri adâncime, iar deocamdată nu există informații despre pagube sau zone afectate.

Cel mai important seism din acest an s-a înregistrat în data de 24 septembrie, la ora locală 2:11, în zona Vrancea, și a avut o magnitudine de 5,3 grade pe Richter. În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.