A fost sfiintita Biserica de Gheata de la Balea Lac

Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost sfinţită, marţi, de preoţi de la mai multe confesiuni, aceasta având o capacitate de 50 de locuri, băncuţe din gheaţă, acoperite cu lemn, lăcaşul de cult fiind deja căutat pentru botezuri şi cununii.

La slujba de sfinţire au fost prezenţi patru preoţi de la patru confesiuni diferite: romano-catolică, greco-catolică, ortodoxă şi evanghelică. Preoţii au subliniat faptul că ei binecuvântează biserica, pe principiul că omul sfinţeşte locul.

Prima oficiere a unui astfel de eveniment va avea loc pe 5 martie, uinde va avea loc botezul unui copil al unui cuplu de etnie maghiară, care şi-a manifestat dorinţa ca bebeluşul să fie creştinat într-un loc cum nu este altul în ţară, familia urmând să îşi boteze copilul în rit evanghelic.

Biserica are o capacitate de 50 de locuri, are băncuţe din gheaţă, acoperite cu lemn, iar altarul a fost, de asemenea, sculptat în gheaţă si este o copie fidela a unei mici biserici din satul sibian Mălâncrav.

Cei care vor să ajungă la Complexul de gheaţă de la Bâlea Lac o pot face numai cu telecabina, iar costul unui drum dus – întors este de 60 de lei.

Acesta este al zecelea an consecutiv în care se construieşte o biserică de gheaţă la Bâlea Lac.