Maine are loc slujba de sfintire a Bisericii de Gheata de la Balea Lac

Vineri 14 februarie, începând cu ora 13, preoţi reprezentanţi ai mai multor biserici recunoscute de la noi din ţară vor oficia slujba de sfinţire a celei de-a opta Biserici de Gheaţă de la Bâlea Lac.

Biserica de Gheaţă a fost ridicată în cadrul Proiectului de Marketing Turistic ‘Hotel of Ice- Bâlea Lac’, alături de binecunoscutul Hotel de Gheaţă şi ‘satelitul’ acestuia, structura formată din trei camere de tip iglu.

Ceremonia de sfinţire a Bisericii de Gheaţă va fi compusă din câteva părţi, reprezentantul fiecărei biserici urmând să oficieze după regulile şi rânduiala normală şi potrivită pentru un asemenea moment.

Din cauza condiţiilor meteorologice neobişnuite înregistrate în acest sezon (temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă a anului şi lipsa unui strat consistent de zăpadă), lucrările la această Biserică de Gheaţă au durat mai mult iar slujba de binecuvântare s-a desfăşurat cu întârziere de câteva săptămâni, comparativ cu sezoanele trecute.

Obiectivul este situat în imediata apropiere a hotelului şi a celor trei igluri, iar la exterior are o formă asemănătoare cu cea din sezoanele anterioare (biserica este o reproducere la scară redusă a unei lăcaş de cult din satul sibian Mâlăncrav.

La fel ca şi anii trecuţi, Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac, singurul obiectiv de acest fel din această parte a Europei, va avea un caracter ecumenic, fiind deschis spre vizitare oricărui turist, indiferent de orientare religioasă.

În perioada următoare, biserica va găzdui diverse slujbe sau programe religioase, private sau cu acces liber, mai mulţi români dar şi cetăţeni străini având deja rezervare aici pentru oficierea unor momente importante din viaţa lor.

Prima Biserică de Gheaţă a fost realizată în sezonul de iarnă 2006-2007.