Sapte partii de schi vor fi construite in statiunea Molivisu

Statiunea Molivisu din judetul Arges va fi dotata cu sapte partii de schi dispuse pe versantul Nordic al masivului Ghitu. Pentru inceput vor fi construite si amenajate doua partii si anume A1 si A2.

Partia A1 va avea o lungime de 1100 de metrii si o latime de 80 de metrii, gradul de dificultate va fi de la mediu la ridicat. Aceasta va fi dotata cu tunuri de zapada, instalatie pentru nocturna şi transport mixt pe cablu, telegondola şi teleschi.

Partia A2 va avea lungimea de 342 m şi grad de dificultate uşor, fiind folosita in special ca partie şcoala pentru cei ce doresc sa învete sa schieze. Pentru aceasta partie este prevazuta constructia unui covor rulant de urcare.

O baza de agreement va fi amenajata la baza partiei A1 si va contine un centru Aqua Club, spatii de joaca pentru copii, teren de sport multifunctional si parcare.

In statiune va fi amenajata o rezervatie de turbarie de 29 de hectare. Zona va fi dotata cu alei de acces, locuri de odihna si iluminat ornamental.

Tot aici vor fi construite si doua microhidrocentrale şi şase microhidroagregate cu o productie de energie anuala de 346,336 MWh, care vor asigura energia electrica intregiii statiuni Pentru accesul în viitoarea statiune Molivişu, va fi construit un drum cu o lungime de 6 km, latime a partii carosabile de 6 m, un trotuar, dar şi pista de cicloturism.