Se deschide al 12-lea sezon oficial al Hotelului de Gheata

Se deschide al 12-lea sezon oficial al Hotelului de Gheata

Marți, 7 februarie, de la ora 14:00, va avea loc inaugurarea oficială a sezonului al 12-lea al Hotelului de gheață de la Bâlea Lac.

In acest an acesta panglica va fi tăiată de consulul Republicii Chile la București, Guzman Rodrigo Barros și de actrița Maia Morgenstern, unul dintre actorii care au adus importante beneficii de imagine țării noastre peste hotare.

Proiectul de Marketing Turistic „Hotelul de gheață – Bâlea Lac” a fost gândit, încă de la început, ca un obiectiv turistic important pentru promovarea imaginii României în lume, care să contribuie la creșterea brandului de țară.

În fiecare iarnă, Hotelul de gheață este reconstruit cu o formă și o tematică nouă.

Blocurile mari de gheață sunt tăiate din Lacul glaciar Bâlea, pentru a se transforma în ziduri, obiecte de mobilier, statui și chiar farfurii, pahare și scrumiere, toate de gheață. Meșterii și sculptorii care fac posibilă această adevărată bijuterie turistică se întrec în inventivitate și creații inedite.

Hotel de Gheata de la Balea Lac se afla la o altitudine de peste 2.000 de metri, in masivul Fagaras, fiind construit integral din bucati de gheata scoase din Lacul Balea.

Turistii care vor sa se cazeze la acest hotel trebuie sa stie ca semneaza o declaratie pe propria raspundere potrivit careia nu au probleme de sanatate.

Cele 14 dormitoare in intregime din gheata vor fi decorate anul acesta cu personaje din filme celebre, tema fiind „Cinema ice”.

Oaspeții vor dormi, în funcție de preferințe, în camerele inspirate de peliculele “Star Wars”, “The Hobbit”,” Ice Age”, “The Passion of the Christ”, “Mihai Viteazul”, “Toate pânzele sus!”, “Rocky III”, “Gladiator”, “King Kong”, “Titanic”, “Jaws”, “Harry Potter” şi “Dracula”.

Paturile, noptierele, peretii, chiar si mesele si scaunele, totul este sculptat in gheata. Temperatura din interior este de maxim plus cateva grade, neexistand nicio sursa de caldura in interior. Pe paturi se afla piei de animale, saltele care nu se uda si fiecare turist primeste un sac de dormit, o perna, un cearsaf si o patura. Camerele nu au usi si nici toalete.

Pentru cei care doresc să se cazeze în camere de gheaţă, dar vor mai multă intimitate, lângă hotelul propriu-zis se vor construi şi trei construcţii de tip iglu.