Tragedie in Muntii Fagaras

Un alpinist din Bucuresti in varsta de 26 de ani a murit, sâmbătă seară, după ce a căzut câţiva zeci de metri într-o prăpastie din zona numită Căldarea Fundul Caprei, de pe versantul argeşean la Masivului Făgăraş.

Ion Sanduloiu, directorului Serviciului Public Salvamont Argeş, Ion Sanduloiu a declarat : „Este un alpinist de 26 de ani, din Capitală, care, din primele noastre date, rezultă că a încercat să scurteze traseul de coborâre pentru a ajunge la locul unde îşi lăsase autoturismul înainte de a începe acţiunea de urcare, şi, în zona de abrupt a căzut câţiva zeci de metri într-o prăpastie din partea superioară a Căldării Fundul Caprei. La faţa locului, în urma apelului prietenului său s-au deplasat cinci salvamontişti şi doi jandarmi montani care au reperat victima şi urmează să o scoată din prăpastie”.

Trupul neinsufletit al apinistului va fi preluat de echipa de intervenţie a salvamontiştilor şi jandarmilor montani si transportat de Serviciul Medico Legal Argeş la morga din Piteşti.