Transfagarasan blocat de autoritati

Transfagarasan blocat de autoritati

Dupa ce zilele acestea Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România a inceput curatarea celebrei rute Transfagarasan, acum acesta este blocata de bolovani imensi.

Un utilaj cel mai probabil apartinand Companiei Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România a blocat cu bolovani spatiu carosabil in apropierea celui mai lung tunel din Romania.

Informatia referitor la blocajul soselei Transfagarasan a fost semnalata pe retelele de socializare de mai multi turisti aflati in trecere.

Asta masura a fost luata cel mai probabil, dupa ce ce balizele de beton au fost date la o parte de șoferii care încercau să urce la Bâlea Lac.

Deşi asflatul este, în mare parte, curat între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, oficial circulaţia pe DN 7C – Transfăgărăşan este închisă, cel mai probabil din cauza pericolului alunecarilor de teren sau a caderii de pietre de pe versanti.

Vineri prefectul judetului Sibiu Lucian Radu, declara : „Accesul pe Transfăgărășan este oficial închis. Telecabina este închisă și nu cred că se va pune repede în funcțiune, trebuie investiții serioase. Eu am cerut să facă acces doar pentru situații de urgență, dacă trebuie extras cineva de acolo, să poată fi extras”

Cei care se vor încumeta cu vehiculul pe acest tronson de drum riscă amenzi între 870 şi 1.150 lei, respectiv între 6 şi 8 puncte.

De asemenea, cei care vor încălca restriţia pot rămâne fără permis pentru 60 de zile.