Transfagarasanul a fost blocat in aceasta dimineata

Circulaţia pe Transfăgăraşan a fost blocată, in aceasta dimineaţă, din cauza unei alunecări de teren. Zona unde s-a produs alunecarea este până în barajul Vidraru, iar circulaţia rutieră fiind blocată în ambele sensuri.

Pietrele au căzut de pe versant de azi-noapte, dar echipele de intervenţie nu au putut acţiona pe timp de noapte, astfel încât au blocat circulaţia. Echipele de intervenţie vor rămâne în zonă pe toată perioada cât sunt anunţate ploi.

Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale susţin că ar trebui efectuate lucrări de consolidare a versantului, însă costurile sunt foarte mari şi nu pot fi acoperite din bugetul instituţiei.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a informat că drumul care leagă cele doua provincii istorice, Muntenia si Transilvania, Transfagarasan, DN 7C, este blocat la kilometrul 60 in apropierea localităţii Arefu, intre tunelele 2 şi 3 până în barajul Vidraru. În zonă nu se află autoturisme sau turişti blocaţi.

In zonă nu sunt turişti sau autovehicule blocate, iar valorile de trafic în zonă sunt reduse. Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Piteşti spun că la faţa locului acţionează lucrători ai instituţiei cu un utilaj, care vor îndepărta aluviunile căzute de pe versanţi în urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore, estimându-se că circulaţia în zonă ar putea reluată pe un singur fir, la orele prânzului, sub supravegherea poliţiştilor rutieri şi a drumarilor.

Circulaţia a fost deblocată în jurul orei 10.00.