Turist cazut in prapastie langa Moldoveanu

Turist cazut in prapastie langa Moldoveanu

Salvamontistii din Arges au intervenit ieri pentru salvarea unei persoane accidentate foarte grav in urma unei caderi de cativa zeci de metri in zona de creasta a masivului Fagaras, sector varful Moldoveanu – Iezerul triunghiular.

A fost solicitat si sprijinul unui elicopter pentru a transporta salvamontistii, dar, starea vremii din zona a facut imposibila folosirea acestuia.

Nu mai putin de 12 salvamontisi din echipele Pitesti, Nucsoara si Curtea de Arges au plecat catre locul evenimentului, unii aflati in patrulele din zona, altii din bazele si postrurile Salvamont, dar datorita distantei foarte mari ce trebuie parcursa, deplasarea pedestra a durat peste 3-4 ore.

Din pacate echipa de salvamontisti care a ajuns prima la locul evenimentului, a constat decesul victimei survenit in urma in urma caderii in gol.

Din primele cercetari se pare ca accidentul s-a produs în timp ce un grup de turişti cobora de pe Vârful Moldoveanu către Valea Rea, iar la un moment dat un bărbat de 28 de ani a căzut câteva zeci de metri într-o prăpastie. Acesta se pare ca însoţea un grup de aproximativ 50 de studenţi la Geografie care se aflau într-o excursie pe munte.

Este singura victimă, neconfirmându-se informații inițiale potrivit cărora o altă persoană ar fi fost rănită.

Actiunea s-a finalizat in aceasta dimineata, in jurul orelor 05:30, după o aproximativ unsprezece ore de la alarmă, cand trupul persoanei accidentate a fost coborat pana la locul de unde a fost preluat de IML.