Turist muscat de o vipera pe Transfagarasan

Turist muscat de o vipera pe Transfagarasan

Un turist in varsta de 29 de ani a fost mușcat de o viperă, pe Transfăgărășan, după ce tânărul s-ar fi jucat cu șarpele.

Pentru salvarea bărbatului a fost nevoie de intervenția unui elicopter SMURD, victima fiind transportată la un spital din capitala.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, tânărul se afla la cota 2000, pe Transfagărăşan când a fost muşcat de un şarpe veninos, posibil viperă.

Mădălina Epure a precizat ca turistul „prezenta o muşcătură la degetul arătător de la mână stângă”.

Potrivit echipelor de intervenţie, tânărul a ajuns singur la punctul de prim ajutor din zonă, de unde un echipaj SMURD l-a transportat la Spitalul din Curtea de Argeş. Medicii au decis să îl trimită pe piteştean la o clinică din Capitală şi au solicitat, în sprijin, un elicopter SMURD, pentru a evita eventuale complicaţii care pot apărea în astfel de cazuri dacă nu se intervine în cel mai scurt timp.

Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş, a declarat „Din câte am înţeles tânărul s-ar fi jucat cu o vipera iar aceasta l-a muşcat. Vipera nu este agresivă. Dacă s-ar fi îndepărtat, aşa ar fi procedat şi aceasta. În astfel de situaţii, când cineva e muşcat de vipera e foarte important sa stoarcă locul în care a fost muşcat şi să se adreseze medicilor, pentru administrarea cât mai urgentă a serului anitiviperin”.