Turisti blocati la Cetatea Poienari

Mai multi elevi si cadre didactice aflati, sâmbata, la Cetatea Poenari, au ramas blocati pe traseu aproximativ o jumatate de ora, din cauza unui copac cazut.

Purtatorul de cuvânt al IPJ Arges, agent Madalina Balanescu a declarat : „Primele noastre informatii arata ca este un grup de 30 de persoane, între care si elevi, care sunt cu profesorii. Ei au urcat la Cetatea Poenari si deocamdata nu pot coborî din cauza ca un copac a cazut peste scarile cetatii. Vor interveni pompierii pentru deblocarea accessului spre si dinspre cetate, dar important este ca nu exista victime”.

De asemenea ea a mai precizat : „Nu a fost o alunecare de teren. Este un brad care s-a desprins din radacini si a cazut, am înteles ca o portiune din balustrada scarilor s-a rupt. În acest moment, colegii mei au încheiat interventia, timp de o jumatare de ora aproximativ nu s-a putut circula, elevii care urcau s-au speriat de faptul ca au vazut ca acest brad a iesit din radacina si s-a prabusit, o portiune din balustrada a fost deteriorata în urma incidentului. Nu exista victime, este un grup de 30 de persoane, din care 19 copii si 11 adulti, unii urcasera deja, altii erau în urcare, cei aflati în urcare au vazut ce s-a întâmplat”.

Pentru a ajunge la cetatea Poienari turistii sunt nevoiti sa parcurga un traseu care este defapt o scara cu 1.480 de trepte.