A inceput constructia hotelului de gheata de la Balea Lac

La Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş,  a început construcţia hotelului de gheaţă, lângă care, pentru prima oară, se vor ridica şi câteva igluuri.

În acest an hotelul de gheaţă va avea 10 camere iar fiecare va purta numele unui gen muzical, deoarece tema proiectului Ice Hotel Bâlea Lac din acest an este „Ice Sounds”, în traducere „Sunete de Gheaţă”. Camerele vor fi şi ele decorate cu instrumente muzicale sculptate în gheaţă, iar turiştii îşi vor putea alege camerele în care să doarmă în funcţie de preferinţele muzicale.

Dacă zidurile hotelului vor putea fi ridicate doar din blocuri de gheaţă acoperişul va trebui realizat din zăpadă, la fel ca în anii trecuţi, însă până atunci muncitorii speră să ningă la Bâlea Lac, unde acum sunt doar petice de zăpadă.

Marea noutate din acest an este că lângă hotelul de gheaţă va fi ridicat un complex de igluuri, unde turiştii vor putea petrece o noapte asemenea eschimoşilor.

Potrivit proiectului vor fi 4 igluuri unite, dispuse stelar, astfel încât 3 vor fi folosite ca dormitoare iar al patrulea ca hol comun de intrare. fel ca şi camerele Hotelului de Gheaţă, fiecare igluu-dormitor va fi dotat cu un pat dublu din gheaţă, acoperit cu scânduri, saltele , aşternut, saci de dormit şi blănuri de oaie.

Hotelul de Gheaţă va fi ianugurat de Crăciun.

Până acum, în jur de 100 de turişti, marea majoritate englezi, şi-au făcut rezervări pentru această iarnă, iar în luna februarie sunt anunţate şi două nunţi la Biserica de Gheaţă, tot ale unor cupluri din Marea Britanie.

Atât pentru Revelion cât şi pentru Crăciun mai sunt camere libere la Hotelul de Gheaţă, pentru ambele sărbători fiind rezervate,  până în prezent, doar jumătate din locurile de cazare.