Accident la telecabina de la Balea Lac

Accident la telecabina de la Balea Lac

Astazi, s-a produs un accident la telecabina care face legatura intre Balea Lac si Balea Cascada.

Din informatiile postate de serviciul Salvamont Sibiu, accidentul s-a produs la intrarea telecabinei in statie, cauza cea mai probabila fiind viteza foarte mare de intrare sau probleme la sistemele de franare.

Implicate in accident au fost ambele telecabine, astfel ca numarul persoanelor accidentate se ridica la sapte.

Astfel, patru persoane (3 adulti si 1 copil de 4 ani) din cele 15 aflate in telecabina la momentul impactului, au fost rănite după ce telecabina în care se aflau s-a izbit de stație când cobora de la Bâlea Lac spre Bâlea Cascadă.

O a doua telecabină a fost implicată într-un accident similar între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă, în urma căruia au fost rănite alte trei persoane.
In urma accidentului doua persoane au ramas blocate la Balea Lac.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu au anuntat initial ca in accidentul de telecabina au fost ranite patru persoane – un copil de patru ani care a suferit fractura de piramida nazala, un barbat care si-a fracturat un picior, dar si doua femei care acuza dureri la picioare si la coloana.

Starea victimelor nu este grava, dar medicii nu au decis deocamdata cate dintre ele vor fi transportate la spital.

De asemenea, potrivit surselor citate, vor fi evaluate de echipajele medicale toate persoanele care se aflau in telecabina.

Pentru coborarea din munte a ranitilor de la Balea Lac, avand in vedere ca Transfagarasanul este in continuare blocat de zapada, iar telecabina este defecta, s-a solicitat interventia elicopterului SMURD.