Biserica de Gheata la a 10 editie

Copia unei mici biserici din satul sibian Mălâncrav a fost refăcută şi în acest an, din zăpadă şi gheaţă, în inima Masivului Făgăraş, la Bâlea Lac.

Biserica de Gheaţă este parte a Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” şi de câteva zile s-a alăturat Hotelului de Gheaţă şi complexului de igluuri, construite în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină Bâlea Lac.

Acum cateva zile, a fost finalizata contructia şi amenajarea Bisericii de Gheata, astfel că responsabilii proiectului au stabilit ca sfinţirea acestuia să se desfăşoare marţi, 9 februarie, începând cu ora 12.

La fel ca în anii trecuţi, la ceremonie vor participa preoţi ai mai multor culte creştine, fiecare urmând să oficieze serviciul religios potrivit acestui moment şi permis de biserica reprezentată.

Evenimentul de sfinţire a Bisericii de Gheaţă este unul public, la acesta putând participa oricine este interesat, indiferent de orientarea religioasă.

După binecuvântarea preoţilor, Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac va putea găzdui diverse evenimente private sau publice (cununii religioase, botezuri, concerte de muzică bisericească, slujbe şi rugăciuni comune etc) sau va putea fi vizitată de orice turist, în mod gratuit.

Anul acesta, Biserica de Gheaţă a fost construită pentru al zecelea an consecutiv.