Vremea pe Transfagarasan la inceput de Faurar

In ultimele 24 de ore, vremea a fost în general închisă. Pe arii extinse s-au semnalat precipitaţii mixte, predominant sub formă de ninsoare. Vântul a prezentat intensificări de 70-75 km/h în zona înaltă, din sector nordic. Stratul de zăpadă crescut uşor, cu până la 3 cm. Astfel, ieri la orele 14:00, stratul de zăpadă a măsura 119 cm la Bâlea-Lac.

Vremea se va încălzi faţă de intervalul precedent, devenind deosebit caldă pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros. Trecător, la începutul intervalului, va mai ninge slab. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări mai ales noaptea în zonele înalte. Se va semnala ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură în zona de creastă, iar dimineaţa pe văi.

Temperaturile minime la altitudini de peste 1800 de metrii se vor situa intre -7 la -3 grade grade Celsius , iar cele maxime intre 0 la 5 grade Celsius.

La altitudini de sub 1800 de metrii, temperaturile minime se vor situa intre -3 la 0 grade Celsius, iar cele maxime 6 la 10 grade Celsius.

In continuare, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil noaptea, apoi ziua se va acoperi treptat şi vor cădea precipitaţii mixte, predominant ploi.

Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări până la tare în zonele înalte. Ziua se va semnala ceaţă în zonele înalte.

Temperaturile minime la altitudini de peste 1800 de metrii se vor situa intre -4 la 0 grade grade Celsius , iar cele maxime intre 0 la 3 grade Celsius.

La altitudini de sub 1800 de metrii, temperaturile minime se vor situa intre 0 la 4 grade Celsius, iar cele maxime 3 la 8 grade Celsius.