Biserica de gheata se deschide cu un eveniment inedit

Biserica de Gheata, singura constructie de acest fel din Romania va fi gazdui un eveniment inedit duminica 27 ianuarie, cu ocazia inagurararii oficiale.

Biserica de gheata de la Balea Lac, situata la altitudinea de peste 2000 de metrii, va gazdui Corul Bach, de la Biserica Neagră din Brasov, care va canta pentru prima oara intr-o astfel de locatie pe data de 27 ianuarie.

Leopold Klingeis, administratorul complexului de gheaţă de la Bâlea Lac a declarat : ”Este pentru prima dată când corul Bach canta într-o biserica de gheata. Îi aşteptăm pe doritori la un spectacol inedit, iar intrarea va fi libera”.

Corul Bach din Braşov este corul bisericesc al comunităţii evanghelice. A fost fondat in perioada interbelica, in anul 1933 de cantorul acelei perioade, Victor Bickerich. Ansamblul a adus în premieră în tara nostra multe dintre operele lui Bach: Matthäuspassion (Patimile lui Hristos după Matei), Johannespassion (Patimile lui Hristos după Ioan) şi alte piese religioase, în special ale compozitorilor germani.

Din 1965 Hans Eckart Schlandt a preluat conducerea corului. În această perioadă potrivnică muzicii religioase, el a reuşit să prezinte cu o uimitoare continuitate şi calitate marile oratorii şi pasiuni de Bach, Mozart, Brahms si să protejeze Biserica Neagră de regimul totalitar al vremii, transformând-o într-un refugiu muzical al libertăţii interioare.

În septembrie 2004, bagheta de dirijor a corului Bach i-a fost predată lui Steffen Schlandt, care a susţinut concerte în Biserica Negră, incluzând în repertoriu oratoriul „Mesia” de Händel, „Elias” de Mendelssohn, „Ultimele cuvinte ale Mântuitorului pe cruce” de Haydn şi Marea Misă Credo de Mozart.