Biserica de gheata va fi sfintita pe 1 februarie

Biserica de gheata de la Balea Lac va fi sfintita pe 1 februarie. Aceasta este singura constructie de acest fel din tara noastra. Edificiul a fost construit la peste 2000 de metrii altitudine.

Inainte de inaugurarea oficiala, in biserica de gheata va concert ape 27 ianuarie incepand cu orele 12 celebrul Cor Bach al Bisericii Negre din Brasov. Ansamblul coral a fost fondat in anul 1993 de catre Victor Bickerich si a cantat in premiera in Romania operele celebrului compozitor Bach, precum Matthäuspassion (Patimile lui Hristos dupa Matei), Johannespassion (Patimile lui Hristos dupa Ioan).

Corul Cor Bach al Bisericii Negre din Brasov este compus din 40 de cantareti si sustine concerte atat in tara, cat si in strainatate.

Referitor la acest eveniment in premiera, directorul de marketing al Ice Hotel, Adelina Grigoroiu, a declarat ”Organizarea evenimentului de duminica de la Biserica de Gheaţa va constitui debutul sezonului 2013 si pregatirea ceremoniei de deschidere oficiala si binecuvantare, programata pentru sambata viitoare, 1 februarie”.

Concertul extraordinar al corului din Brasov va putea fi urmarit, in mod gratuit, de catre turistii din zona.

Pana la acest moment, la biserica de gheaţa au fost programate doua evenimente specific si anume un botez si o cununie