CABANA NEGOIU (1546 m) – CABANA BÂRCACIU (1550 m)

Marcaj. punct roşu. Durata: 2 ore. Durata în sens invers: 2 ore. Traseul este accesibil şi iarna pentru turiştii cu experienţa zăpezii. De la Cabana Negoiu (1546m) pornim spre sud ocolind pe partea estică dâmbul în sudul căruia află cabana veche.

Urmăm spre sud-sud-vest poteca marcată cu punct roşu, cruce albastră şi ba albastră, în urcuş uşor pe versantul vestic al Piscului Şerbota. În scurt timp ne despărţim de semnul bandă albastră care însoţeşte poteca spre Vârful Şerbota şi continuăm pe cea cu semnele punct roşu şi cruce albastră spre Valea Şerbotei către care în curând coborâm în serpentine.

După ce ieşim din pădure la gol, traversăm Pârâul Şerbota pe deasupra cascadei şi printr-un scurt urcuş pe versantul vestic al văii ajungem în punctul unde ne despărţim de marcajul cruce albastră care urmează spre si poteca spre Şaua Scării (traseul 36).

Continuăm spre nord-vest pe poteca marcată cu punct roşu. Traversăm un pârâiaş şi după un scurt urcuş prin care trecem peste un picior desprins din culmea Puha ajungem la Pârâul Miezuinei. De aici continuăm de-a coasta spre nord-vest până pe Muchia Puha. Coborâm spre sud-vest în Valea Porumbăcelului, trecem firul apei şi cotim spre nord-vest, pe lângă o stână, pe versantul vestic.

Traversăm în urcuş uşor câteva pârâiaşe şi atingem culmea împădurită a Bârcaciului, unde întâlnim vechea potecă Plaiul Ţării pe care o urmăm spre nord o porţiune scurtă.

Părăsim îndreptându-na spre sud-vest, pe la obârşia Pârâului Comănesei, apoi spre vest şi în curând ieşim din pădure înj culoarul format spre sud-est de Poiana Bârcaciului.

Câteva zeci de metri mai jos ajungem la Cabana Bârcaciu (1550m).