Circulatia pe Transfagarasan este oficial inchisa

Circulatia pe Transfagarasan este oficial inchisa

Transfagarasan, una dintre cele mai frumoase rute montane din lume este inchisa oficial pana la data de 01 iulie 2018.

Cu toate acestea, mai multe persoane care s-au aflat in zona Transfagarasan au postat pe paginile de socializare personale, imagini si clipuri video in care se putea observa ca ruta este circulabila pe toata lungimea ei.

Reamintim ca ruta este oficial inchisa, intre km 104+000 (Piscu Negru) pana la km 130+800 (Cabana Balea Cascada), iar soferii care se incumeta sa traverseze portiunea de drum inchisa circulatiei, pot fi sancționați potrivit legii pentru că au intrat pe un drum închis circulației publice, iar pentru orice eveniment produs în zonă, vor suporta integral consecințele inclusiv din punct de vedere financiar.

Conform regulamentul de funcționare al drumului național DN 7C – Transfăgărășan, indicativ AND 524 din 2015 – aprobat prin decizia nr. 836 din 04.09.2015 a Directorului General al Administrației Naționale a Drumurilor, perioada de închidere a Transfăgărășanului (1 noiembrie – 30 iunie) poate fi decalată în funcţie de condiţiile meteo şi de starea părţii carosabile a drumului. Deschiderea circulaţiei se face numai după o revizie specială realizată de Compania Naţională de Drumuri.

Anul trecut circulatia a fost deschisa oficial pe 16 iunie, in 2016 pe 18 iunie, iar in 2015 pe 27 iunie. Neoficial, ruta poate fi deschisa mai devreme, dar circulatia autovehiculelor se face pe riscul pasagerilor.