Circulatia pe Transfagarasan restrictionata pentru 30 de minute

Circulatia pe Transfagarasan restrictionata pentru 30 de minute

Duminica, 24.06.2018, în intervalul orar 09:30 – 10:00, circulația rutiera va fi restricționata pe ½ din cale, pe Transfagarasan (DN 7C), între km 54+500 si km 61+400.

Restricționarea circulației pe sectorul de drum menționat mai sus se impune pentru desfasurarea Competiției de Ciclism Vidraru Bike Challenge.

Vidraru Bike Challenge este o competiție de ciclism adresată iubitorilor de natură, munte, sport în aer liber, la care pot participa atât cicliști montani de performanță cât și amatori. Competiția este organizată de Asociația Sportivă Adventuremania din București.

Competiția beneficiază de un traseu foarte spectaculos ce urcă din zona barajului Vidraru pe una dintre culmile sudice ale munților Făgăraș. O parte din drum se află în zona de gol alpin, ceea ce se traduce într-o excelentă vizibilitate de jur-împrejur – către vârfurile din Făgăraș: Călțun, Lespezi, Negoiu la nord; Ciortea, Scara, Mazgavu spre nord-vest și către masivul Cozia la vest.

De asemenea, atragem atenția organizatorilor, cât si participanților la eveniment, ca sectorul de drum pe care se desfasoara competiția este o zona în care numarul ursilor a crescut semnificativ în ultimii ani, aceste animale salbatice fiind prezente din ce în ce mai des pe Transfagarasan, conform informarii Asociaţiei Generale a Vânatorilor si Pescarilor Sportivi din România (AGVPS).

Precizam ca pe Transfagarasan, sectorul cuprins între Piscu Negru – Bâlea Cascada (km 104+000 – km 130+800) circulația rutiera este în continuare închisa pentru toate categoriile de autovehicule.