Circulatia pe Transfagarasan inchisa oficial de azi

Circulatia pe Transfagarasan inchisa oficial de azi

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A a deciz astăzi, 28.10.2017, începând cu ora 15:00, circulația rutieră pe Transfăgărășan (DN 7C), între Piscul Negru și Bâlea Cascadă, va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule, ca urmare a căderilor de zăpadă, viscolului, ceței și pericolului de avalanșă.

Decizia a fost luată de Sectarul de Stat al Ministerului Transporturilor, Mircea Biban și CNAIR, în baza avertizărilor meteo existente.

Având în vedere riscul major pentru viața și integritatea corporală a participanților la traficul rutier, cauzat de evoluția vremii în acest anotimp, secretarul de stat și CNAIR au luat decizia închiderii circulației pe acest sector de drum, până la inceputul lunii Iulie, anul viitor, când condițile meteo vor permite reluarea traficului rutier.

Între timp, pana la ora închiderii circulației de la ora 15.00, se va acționa pentru a le permite persoanele aflate în zonă să iasa de pe ruta DN 7C (Transfăgărășan).

Reprezentanții CNAIR se vor afla pe traseu pentru a îi ajuta pe cei care întâmpină eventuale greutăți la coborârea de pe Transfăgărășean, dar și pentru a interzice intrarea pe acest drum național.

CNAIR a luat legătura în acest scop și cu reprezentanții Salvamont și cei ai Poliției.