Circulatia pe Transfagarasan restrictionata datorita detonarilor controlate

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Sibiu va efectua maine, 30 octombrie, incepand cu orele 09:30, o operatiune de detonare de stanci pe DN 7C – Transfagaraşan.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu, între km 130+900 si km 130+960, se va acționa pentru detonarea parților din versant care pun în pericol viața trecatorilor si pot afecta tronsonul de drum menționat, dar si linia electrica de alimentare a consumatorilor din Zona Balea Cascada si Balea Lac.

La misiunea coordonata de ISU Sibiu vor participa echipa pirotehnica a inspectoratului, specialisti ai Unitații Speciale de Intervenție în Situații de Urgența Ciolpani si reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție, Jandarmi, Salvamont, Drumuri Naționale Sibiu, Direcției Silvice Electrica si ai autoritaților publice locale.

Pe perioada cat se desfasoara misiunea, traficul pe tronsonul de drum menționat va fi restricționat. Astfel sens, turisti care urca în zona Balea Cascada si Balea Lac li se recomanda sa respecte indicațiile autoritaților publice implicate.