Secvente de toamna pe Transfagarasan la a doua editie

Mai multi pictori consacrați, dar si jurnaliști s-au adunat pe la hotelul Valea cu Pesti pentru a imortaliza pe panzele lor natura si frumusetea ei din zona Transfagarasanului.

Astfel, in cel mai cotat hotel de pe Transfagarasan Hotelul „Valea cu Pești” se desfășoară zilele acestea tabăra de pictură „Secvențe de toamnă pe Transfăgărășan”, invitatul de onoare fiind Emil Marinov Tzeinski, pictor de icoane și grafică din Bulgaria.

Acesta este stabilit în Milano de 30 de ani si a prezentat expoziții în toată Europa, în America, și în Japonia.

Cea mai importantă expozitie a fost cea de la Vatican. La începutul lunii octombrie, pictorul bulgar a avut o expoziție de icoane la Parlamentul României.

Tabăra „Secvențe de toamnă pe Transfăgărășan” se bucură și de prezența lui Cristian Dumitru Neacșu, un copil foarte talentat de doar 11 ani, elev al Liceului de Artă „Tonitza” din București.

A doua editie a Taberei de pictura, se desfasoara la initiativa Monicai Gheorghiu, fondatoarea ziarului „Turism Club” si este sustinuta in totalitate, omul de afaceri, Grecu Dumitru, managerul Hotelului Valea cu Pesti.

Fără a fi mai puțin importanți, îi menționăm și pe ceilalți pictori care participă la proiectul de promovare a zonei Transfăgărășan: Ioan Aurel Gârjoabă, Ami Vasilescu, Rareș Kerekeș, Corina Rob, Vișan Teodor, Goia Radu, Cristina Chirilă și Maria Iacob.