Deschidere Transfagarasan 2021

Deschidere Transfagarasan 2021

Una dintre cele mai celebre rute din tara, dar si la nivel mondial, Transfagarasan, asteapta sa fie deschisa turistilor pe toata lungimea ei.

Oficial, acest lucru este stabilit in conformitate cu Regulamentul de funcționare al drumului național DN 7C – Transfăgărășan, indicativ AND 524/1995. Regulamentul este aprobat prin decizia nr. 91 din 08.09.1995 a Directorului General al Administrației Naționale a Drumurilor, pe data de 1 iulie a fiecarui an.

Conform aceluias regulament, perioada de închidere a Transfăgărășanului este de la 1 noiembrie pana la 30 iunie. Perioada poate fi decalată în funcţie de condiţiile meteo şi de starea părţii carosabile a drumului.

Deschiderea circulaţiei se face numai după o revizie specială realizată de Compania Naţională de Drumuri. Pana la acest moment nu a fost anuntat nimic oficial.

transfagarasan deschis 2021

Anul trecut circulatia a fost deschisa oficial pe 28 iunie, in anul 2019 pe 29 iunie, in anul 2018 pe 1 iulie, in 2017 pe 16 iunie, in 2016 pe 18 iunie, iar in 2015 pe 27 iunie.

Stratul de zapada este consistent pe unii versanti, asta si datorita ninsorilor de la inceputul lunii iunie. Stratul de zapada atinge in unele zone si 6 metrii, in zona de Nord a Balea Lac.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov au informat ca acționează cu toate utilajele pe care le au la dispoziție pentru degajarea zăpezii. Totodata acestia au precizat ca nu pot estima data la care drumul va fi complet deschis.

Pana la acest moment Transfagarasanul este deszapezit pana la Cota 2000, urmand ca in curand sa fie curatat de zapada pana la Balea Lac.

Urmariti paginile de socializare pentru mai multe stiri.
Facebook
Instagram
Twitter