Raliul Argeşului CATENA 2021 pe cel mai spectaculos drum din România

Raliul Argeşului CATENA 2021 pe cel mai spectaculos drum din România

Timp de o săptămână, atenţia motorsportului din România se mută în judeţul Argeş, o zonă cu o bogată istorie a curselor auto. Raliul Argeşului CATENA – powered by Citroën se desfăşoară în perioada 11-12 iunie 2021, fiind a cincea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Betano, şi aduce în prim plan Transfăgărăşanul, legendarul drum cunoscut la nivel mondial.

Evenimentul este unul de referinţă în judeţul Argeş şi în întreaga zonă a Munteniei, fiind cea mai importantă competiţie automobilistică din sudul ţării. După ce decenii întregi s-a desfăşurat pe macadam, cursa a fost mutată pe asfalt şi pe celebrul Transfăgărăşan. Revenit în 2019 cu o ediţie memorabilă, Raliul Argeşului CATENA – powered by Citroën propune zilele viitoare un format interesant pregătit de către organizatorii DTO Rally.

În 2020, un an dificil în care evenimentele sportive au avut parte de dificultăţi, Raliul Argeşului CATENA – powered by Citroën a deschis sezonul intern al Campionatului Naţional de Raliuri Betano cu o ediţie spectaculoasă, 66 de echipaje fiind prezente la start. Cum autorităţile au stabilit numeroase relaxări în ultima perioadă, organizarea competiţiei în 2021 va avea parte de noutăţi importante şi benefice atât pentru sportivi, cât şi pentru fani.

Raliul Argeşului CATENA – powered by Citroën va fi transmis şi anul acesta live:
Vineri, 11 iunie:

– 15:36 – PS2 Mateiaş
– 17:52 – PS4 Mateiaş

Sâmbătă, 12 iunie:
– 11:37 – PS6 Transfăgărăşan

Startul festiv va fi prezentat, ca în fiecare an, de matinalul şi pilotul Dani Oţil.

Raliul Argeşului CATENA – powered by Citroën programează 8 probe speciale pe durata a două zile de concurs: vineri, 11 iunie, şi sâmbătă, 12 iunie. Traseul pregătit de DTO Rally va purta concurenţii pe 123 de kilometri cronometraţi în principalele zone ale judeţului Argeş.

Joi, 10 iunie, echipajele înscrise vor participa la startul festiv din Piaţa Primăriei din Piteşti, un eveniment unde fanii vor face cunoştinţă cu piloţii şi copiloţii, momentul ideal pentru autografe şi fotografii. Vineri, participanţii vor efectua testele oficiale pe traseul de lângă Budeasa Mică între 8:15 şi 12:30, ca mai apoi să pornească pe patru probe speciale în zona Câmpulung.

Sâmbătă este ziua cea mai lungă a Raliului Argeşului, atenţia fiind concentrată pe Transfăgărăşan şi peisajele superbe din Munţii Făgăraş. Concurenţii vor parcurge drumul dintre Barajul Vidraru şi Cabana Capra dus-întors, într-o provocare dificilă, cu sute de viraje succesive pe care piloţii se vor duela cu secundele. în final, cele mai bune echipaje vor fi aplaudate la festivitatea de premiere programată la 19:30 în Piteşti.

Raliul Argeşului CATENA – Powered by Citroën este un eveniment organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, susţinut de Consiliul Judeţean Argeş, Primăria Municipiului Piteşti şi CATENA, cel mai mare lanţ de farmacii din România, deţinut de grupul Fildas.

Maşina oficială a Raliului Argeşului este oferită de Trust Motors – Importator oficial al mărcilor Peugeot, Citroën şi DS în România.

Parteneri: DTO Rally, Teilor, Hotel Yaky Center, Nordmark, MSS, Placari Faine, Vinescu.ro

Partener media: KissFM, RallyMax.ro, Autorally.ro, LOOKSport3.

PR Raliul Argeşului 2021
email: media@raliulargesului.ro
www.raliulargesului.ro