Dracula Bike editia a 9-a pe Transfagarasan

Dracula Bike editia a 9-a pe Transfagarasan

Sâmbătă, 11 august 2018, la Arefu – Vidraru vor avea loc două evenimente devenite deja tradiție, în cadrul ”Sărbătorilor Argeșului și Muscelului” – ”Dracula Fest” – ediția a X-a și concursul de ciclism montan ”Dracula Bike” – ediția a IX-a.

Concursul de ciclism montan “Dracula Bike” reunește an de an amatorii de munte și sport, pentru aceștia Salvamont Argeș organizând această competiție pentru toate vârstele, de nivel mediu, distanța totală a traseului fiind de 18 km, cu o altitudine totală cumulată de 390 metri.

Înscrierea se va face pe baza unei fișe prin care concurentul se angajează să participe pe proprie răspundere. Înscrierile se pot face la tel. 0248/224.488 sau e-mail salvamontarges@yahoo.com, ori la start, începând cu ora 10.00, în ziua concursului, până la ora 11:45.

Startul se va da la ora 12.00, din punctul Călugărița – Coordonatele locului de start: N 45 22.395 ; E 24 37.011’. Acesta se află la 3 km distanță de barajul Vidraru, pe firul către Cumpăna (drumul neasfaltat). De aici se vor parcurge 9 km până la baza urcării în Curmătura Runcurelei, unde va fi un post de control la care se vor valida foile de concurs, după care concurenții vor veni înapoi, spre sosire, urmând același parcurs.

Portul căștii va fi obligatoriu, minorii vor avea acordul părinţilor scris, ori părinții vor fi prezenți la start pentru a semna cererea de participare la concurs. Clasamentul va fi general, în ordinea sosirii.

Nu se va percepe taxa de participare. Startul se va da la ora 12.00, iar toți participanții vor primi ca premiu câte un tricou de ciclism și o diplomă de participare. De asemenea, vor fi și premii surpriză.