Dracula Fest a 10-a editie pe Transfagarasan

Dracula Fest a 10-a editie pe Transfagarasan

Sâmbătă, 11 august 2018, la Arefu – Vidraru vor avea loc două evenimente devenite deja tradiție, în cadrul ”Sărbătorilor Argeșului și Muscelului” – ”Dracula Fest” – ediția a X-a și concursul de ciclism montan ”Dracula Bike” – ediția a IX-a.

Astfel, incepand cu 14.00, în zona de Camping Dracula, turiști de toate vârstele, din țară și din străinătate, împreună cu localnici, sunt așteptați să descopere ospitalitatea arefeană la cea de-a zecea ediție a ”Dracula Fest”.

Toată lumea este invitată să participe la ”Ospățul Voievodului”, să deguste mâncărurile tradiționale la tuci și bulzul arefean, așa cum era făcut și pe vremea lui Țepeș Vodă Drăculea.
Voia bună este asigurată de orchestra ”Doina Argeșului” – dirijor Virgil Iordache, care acompaniază soliștii George Nedelea, Valentin Grigorescu, Ion Nicu (Toni), Veronica Dinu, Bogdan Oncioiu și Grațian Bădescu, de la Centrul Cultural Județean Argeș, precum și de grupul de solzari ”Muntișor” Arefu coordonat de prof. Cezar Bădescu.

Cei ce doresc să retrăiască legendele lui Vlad Țepeș și să calce pe urmele sale în Cuibul Vulturului Alb, așa cum era supranumită cetatea din vârf de munte, o pot face, în grup organizat, de la ora 15.00.

Accesul la Cuibul Vulturului Alb se face în siguranță, la acest lucru veghind jandarmii montani, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, ai Direcției Silvice Argeș și ai Serviciului Județean de Ambulanță Argeș.

Sus, după ce au parcurs cele 1.480 de trepte, însuși domnitorul și boierii săi îi vor aștepta pe cei care se încumetă să urce la cetate, însă nu ca să îi tragă în țeapă sau să le taie capetele, ci doar ca să se fotografieze împreună.