Dracula Fest reinvie cetatea Poienari

Dracula Fest reinvie cetatea Poienari

In acesta seara la cetatea Poenari se va desfasura  cea de-a opta ediție a ”Dracula Fest”.

„Dracula Fest”, , este inclus în programul „Sărbătorilor Argeșului și Muscelului”, ansamblu de manifestări cultural-artistice și științifice care se desfășoară în acest an între 10 august și 3 septembrie.

Turiști de toate vârstele, din țară și din străinătate, împreună cu localnici, sunt așteptați să retrăiască istoria, să devină parte din legendele lui Vlad Țepeș și să intre în atmosfera vremurilor de glorie, demult apuse, ale Cetății Poenari – Cuibul Vulturului Alb.

Începând cu ora 19,00, la baza scărilor care urcă la cetate, spectatorii vor primi programul evenimentului, o bocceluță cu merinde și apă, așa cum a fost tratat și domnitorul Vlad Țepeș de către arefeni.

Sus, după ce au parcurs cele 1.480 de trepte, însuși domnitorul și boierii săi îi vor aștepta pe cei care se încumetă să urce la cetate, dar nu ca să îi tragă în țeapă sau să le taie capetele, ci doar ca să se fotografieze împreună.

Seara va continua cu povestea fraților arefeni, evocarea Drumului Voievodului, recital de muzica medievală oferit de copiii de la Liceul de Arte Dinu Lipatti din Pitești, recital Bogdan Ion Mircea — cântece de munte, remember Florin Dumitru, artistul care câteva ediții a urcat să cânte pe acoperișul Argeșului, degustarea cozonacilor gigant, recital folk cu Tică Lumânare, dansul focului cu Trupa Starfix — dansuri în jeturi de fum, lumini de lasere și coloană sonoră specifică filmelor cu Dracula.

Organizatorii îi sfătuiesc pe participanții la spectacol să aibă asupra lor lanterne, pentru a putea coborî de la cetatea lui Vlad Țepeș după lăsarea întunericului.

Accesul la cetate va fi liber, însă în limita spațiului disponibil.