Familie de ursi pe Transfagarasan

Familie de ursi pe Transfagarasan

O ursoaică cu doi pui de aproximativ trei ani a putut fi observată la plimbare saptamana trecută, pe Transfăgărăşan, în imediata apropiere a Cabanei Bâlea Cascadă.

Un angajat al structurii Jandarmeriei Montane de la Bâlea Lac, a avut şansa de a întâlni animalele sălbatice chiar pe marginea şoselei şi a reuşit să le fotografieze şi să le filmeze în câteva ipostaze interesante.

Acesta a mai precizat :“Sunt animale pe care le urmărim deja de câţiva ani. La un moment dat, acestea au ajuns chiar şi la Bâlea Lac. De obicei, crează oarecare animaţie în zona chioşcurilor cu produse alimentare de la Bâlea Cascadă. Ursoaica şi cei doi pui trăiesc undeva în Valea Doamnei şi acesta e teritoriul lor. Mai avem cunoştinţă de o familie de urşi stabilită în Valea Arpăşelului, dar aceasta nu prea ajunge în zona noastră. Am întâlnit aceşti urşi, vara, iarna, noaptea sau în miezul zilei… Spre deosebire de cei din zona Braşovului, din Bucegi, aceştia nu cerşesc mâncare şi nu sunt obişnuiţi ca atunci când ajung în zona şoselei, să vină la maşini pentru acest lucru. Sunt animale sălbatice şi este bine ca oamenii să evite apropierea de acestea”