Ferrari a facut spectacol pe Transfagarasan

Autoturismul Ferrari 458 Italia condus de catre Fabio Barone, preşedintele celui mai mare club al proprietarilor de Ferrari din Italia, a parcurs porţiunea din Transfăgărăşan cuprinsă între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac on numai putin de 9 minute şi 13.

La finalul cursei, Fabio Barone a declarat : „Drumul este incredibil. Credeam că o să terminăm cursa în 12 minute jumătate dar am mers într-adevăr foarte bine. Asfaltul a fost minunat şi am avut şi un copilot şi a mers totul la superlativ”.

Modelul Ferrari 458 Italia, care a fost folosit astazi este o varianta modificata pentru a atinge o cat mai buna performanta pe Transfagarasan. Mecanicul Giuliano Sabelgo, cel care s-a ocupat de modificarea masinii a precizat : „Maşina a fost pregătită pentru acest drum, s-au schimbat componente pentru a o face mai uşoară. Pentru că drumul în sine nu e un drum de circuit, am modificat geometria suspensiilor. Un computer de bord sofisticat are grija de asta, motorul este cel original de pe 458 Italia dar electronica a fost modificată si puterea motorului crescută de la 570 de cai putere la 630 de cai putere”.

Ruta montana a fost inchisa pentru acest eveniment, foarte multi turisti fiind pe traseul cursi.

Organizatorii au precizat ca filmarile cu evenimentul vor fi incluse într-un documentar.