Record mondial de viteza pe Transfagarasan

Presedintele Ferrari Club Passione Rossa, Fabio Barone va incerca sa stabileasca un prim record mondial de viteza, pe 3 august 2015.

Barone va conduce un Ferrari 458 Italia, care va fi personalizat special pentru acest eveniment, cu logo-ul de promovare turistica al Romaniei. Evenimentul de stabilire a recordului mondial va fi si subiectul unui documentar.

Autoritatea Nationala pentru Turism sustine proiectul si a acordat tot sprijinul logistic necesar pentru derularea acestuia.

Vicepresedinta Autoritatii Nationale pentru Turism, Mirela Matichescu a declarat : “Orice idee ce aduce un plus de vizibilitate tarii noastre este binevenita. Proiectul domnului Fabio Barone nu a implicat costuri financiare din partea statului roman, insa Autoritatea Nationala pentru Turism a sustinut aceasta initiativaa la nivel logistic. Sunt sigura ca un astfel de eveniment va aduce Romania pe harta pasionatilor de automobilism, dar si a publicului din intreaga lume. Si, de ce nu, ne asteptam ca anul viitor, un alt campion sa-si doreasca sa doboare recordul inregistrat anul acesta”.

Presedintele Ferrari Club Passione Rossa, Fabio Barone, a declarat :„De la primele teste facute in Romania pot sa confirm ca Transfagarasan este intr-adevar cea mai frumoasa sosea din lume”, a afirmat Fabio Barone. „Cu toate ca are peste 90 de km, noi am ales partea din traseu cu vedere panoramica, care va fi inchisa traficului gratie colaborarii cu institutiile romanesti, si vom parcurge traseul ales in cel mai scurt timp posibil in prezenta cronometrorilor oficiali Tag Heuer. Va fi o experienta unica: in timp ce exploram traseul, la iesirea din tunel, in mod complet surprinzator, m-am regasit conducand printre nori. M-am simtit pe autodromul lui Dumnezeu”,

Evenimentul va incepe luni, 3 august de la ora 09:00, odata cu primirea oaspetilor si a presei, amenajat la punctul de pornire al cursei automobilistice, zona Balea Cascada.

In jurul orelor 10:30, si in functie de conditiile meteorologice, este prevazuta tentativa de stabilire a recordului de viteza pe Transfagarasan, pe traseul Balea Cascada – Balea Lac