Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac va fi deschis pentru vizitare în ajunul Crăciunului

Realizatorii proiectului turistic „Hotelul de Gheaţă 2010 – Bâlea Lac” au anunţat că vremea rece şi ninsoarea abundentă din ultima perioadă au fost prielnice realizării construcţiei care va fi deschisă publicului spre vizitare în ajunul Crăciunului.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de realizatorii construcţiei, vremea deosebit de friguroasă şi cantitatea mare de zăpadă căzută în ultimele zile au dat un imbold deosebit echipei de muncitori care lucrează pentru ridicarea noului Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac.

Va prezentam in continuare fragmente din comunicat :

„Lucrările se desfăşoară în ritm normal, iar mare parte din întârzierea provocată de condiţiile meteorologice nepotrivite pentru acest demers (temperaturi ridicate, lipsa gheţii şi a zăpezii) înregistrate în prima decadă a acestei luni a fost recuperată, astfel că, în scurt timp, turiştii se vor putea bucura de unicul Ice Hotel din sud-estul Europei. În aceste condiţii, Ice Hotel 2011 va fi deschis pentru vizitare în ajunul Crăciunului 2010, urmând ca inaugurarea sa oficială să fie organizată, în cadrul unui eveniment de amploare, la finalul tuturor lucrărilor şi finisajelor, în cursul lunii ianuarie 2011”.

„La fel ca şi anii trecuţi, primii temerari care vor încerca senzaţia unui pui de somn în camerele Ice Hotel sunt străini, probabil englezi, clienţi ai agenţiei de turism Untravelled Paths (Londra), partener mai vechi al iniţiatorilor proiectului «Ice Hotel- Bâlea Lac». Agenţia londoneză a rezervat întregul Hotel de Gheaţă atât pentru Crăciunul 2010, cât şi pentru noaptea de Revelion 2010-2011”.