Doi cetateni britanci se casatoresc la Biserica de Gheta de la Balea Lac

Odata cu deschiderea Hotelul de Gheata din Ajunul Craciunului 2010, în acest sfârsit de saptamâna turistii care vor urca la Bâlea Lac vor putea vizita si admira un nou lacas de cult inedit.

Biserica de Gheata va avea o forma aproape identica cu obiectivele din sezoanele trecute (inspirata dupa o biserica veche din satul sibian Malâncrav) si va fi ridicata în aproximativ acelasi loc. Suprafata ocupata de acest inedit lacas de cult va fi de aproximativ 100 mp, iar în interior vor putea intra 40-50 de persoane.

La fel ca în anii trecuti se va amenaja un altar din gheata în aer liber la care, un sobor de preoti din diferite culte religioase vor oficia o slujba speciala de Boboteaza prin care vor fi sfintite atât „materialele de constructie” folosite la ridicarea bisericii.

Sfintirea Bisericii de Gheata va fi oficiata, cel mai probabil, în cursul saptamânii viitoare. Primul obiectiv de acest fel a fost ridicat în sezonul 2006-2007, aceasta fiind este cea de-a cincea Biserica de Gheata ce se construieste la Bâlea Lac.

Si în acest an biserica va avea un caracter ecumenic, fiind deschisa spre vizitare, oricarui turist, indiferent de orientare religioasa.

Dupa ce va fi binecuvântata, biserica va gazdui diverse slujbe religioase, dar si nunta unor aventurieri englezi programata în martie.

Si in anii anteriori, Biserica de Gheata de la Bâlea Lac a gazduit programe de rugaciuni organizate de diverse culte sau biserici, dar si mai multe botezuri si o cununie religioasa.