IPS Laurentiu a sfintit crucea de la Balea Lac

Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului a sfintit pe 20 martie, o cruce din statiunea montana Balea-Lac, amenajata in apropiere de hotelul si biserica de gheata de aici.

Slujba religioasa a fost oficiata alaturi de protopopul de Avrig, Vasile Gafton, in prezenta administratorului statiunii, Arnold G. Klingeis. Crucea a fost asezata recent pe stancile de la Balea-Lac pentru a fi un punct de rugaciune permanent, iar turistii care urca aici au de acum posibilitatea de a se inchina lui Dumnezeu si in timpul verii. In viitorul apropiat, spatiul din jurul crucii asezate la Balea-Lac va fi amenajat pentru a se crea un loc in care turistii sa se reculeaga si sa se roage lui Dumnezeu.

Pe timpul iernii, turistii pot urca la Balea-Lac doar cu telecabina si se pot bucura de spatiile de cazare oferite de complexul aflat la peste 2000 de metri altitudine. Relieful glaciar din zona, peisajele impresionante si rezervatia naturala sunt principalele atractii si ofera unicitatea statiunii. Primele informatii despre ascensiunea in acest masiv apar la 1700, in consemnarile doctorului G. Lindner.

Turistii au posibilitatea sa se roage de cativa ani si in biserica de gheata amenajata pe timpul iernii, iar de acum inainte, la crucea sfintita in aceasta saptamana de IPS Mitropolit Laurentiu.