Neoficial se circula pe Transfagarasan

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania in conformitate cu regulamentul de functionare nr. 524/1995, a drumului national DN 7C – Transfagarasan aprobat prin Decizia Directorului General al AND nr. 91/1995, decide in fiecare an ca ruta montana sa fie inchisa in fiecare an intre 01 noiembrie si 30 iunie.

Drumul national DN 7C – Transfagarasan se închide circulatiei publice pe aproximativ 25 de kilometrii in aceasta perioada, de la km 104+000 (Piscu Negru) pana la km 130+800 (Cabana Balea Cascada).

Neoficial, drumul este deschis. Informatia este confirmata de administratorul Hotelului Piscul Negru. Bariera de la tunelul de 884 de metrii a fost inlaturata astazi.

Daca anul trecut drumul a fost deschis mai devreme cu aproape trei saptamani, anul acesta drumul a fost deschis la aproximativ acelasi interval si anume cu 17 zile mai devreme decat era planificat.

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, si oficiali ai CNADNR regional Brasov au anuntat pe 9 mai, ca pe Transfagarasan vor incepe in acest an lucrari de amploare, astfel incat acest drum sa fie inchis „maximum trei luni pe an”, valoarea totala a lucrarilor programate pe versantul nordic fiind de 67 de milioane de lei.

Lucrarile vor fi finalizate dupa aproape doi ani de la deschiderea lucrarilor, deoarece sunt de realizat foarte multe lucrari, de la reparatii de poduri, protectie a versantilor impotriva caderilor de pietre, polate pentru avalanse, constructii speciale care fac ca avalansa sa treaca peste drum.

Directorul regional Brasov al CNADNR, Adriana Nicula, a precizat, ca este incheiat un contract cu o firma din Portugalia care va realiza lucrari ample pe versantul nordic al Muntilor Fagaras, in judetul Sibiu, intre Balea Cascada si Balea Lac.